Hlavní obsah

Včela jako nejlepší přítel. Ind si jimi nechává zakrýt celý obličej

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina lidí nemá bodavý hmyz příliš v lásce. Čtyřiadvacetiletý Ind, který si říká Nature M.S., ale tvrdí, že jeho nejlepšími přáteli jsou včely. Nebojí se proto nechat si jimi pokrýt celý obličej. Drží díky tomu i světový rekord, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ind žijící ve státě Kérala s podobnými kousky začal už v sedmi letech, kdy s nimi ohromoval své vrstevníky. Aktuálně mu nedělá problém nechat si obličej pokrýt 60 tisíci včelami, které ho podle jeho slov nevnímají jako hrozbu, a proto mu neublíží. Za tento kousek je zapsán i v Guinnessově knize rekordů, protože se včelami na hlavě vydržel celkem čtyři hodiny, deset minut a pět vteřin.

I zkušení včelaři při tom mohou dostat množství žihadel, které mohou způsobit alergické reakce. Inda však něco takového netrápí. Jakékoli bodnutí je prý jeho chybou, nikoli samotných včel.

Žihadla dostal

Nature M.S. tvrdí, že poprvé se nechal včelami pokrýt, když si dal jejich královnu na ruku. „Během patnácti minut jsem měl kolem roj bzučícího hmyzu. Včely svou královnu hledaly, aby ji ochránily. Další den jsem podobný kousek zkusil znovu, ale královnu jsem si dal na hlavu. Brzy jsem měl zakrytý celý obličej,“ vzpomíná Ind.

Vysvětluje, že mu otec udělil radu, aby byl vždy klidný a nebál se, pak ho budou včely brát jako přítele. „Ne vždy to bylo tak jednoduché, ale nikdy jsem se necítil trapně,“ tvrdí muž a dodává, že si během let vybudoval se včelami zvláštní pouto. Nevyvrací však, že by nikdy nedostal žihadlo.

Ind se včelařstvím zabývá i akademicky, v budoucnu by chtěl veřejnost informovat o významu včel pro přírodu. „Lidé se jich často bojí kvůli jejich bodnutí. Ale včely medonosné jsou důležitým hmyzem a je naší povinností je ochránit. Bez nich by byl život na Zemi neudržitelný,“ uzavřel.

Japonci chtějí včely nahradit mýdlovými bublinami

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám