Hlavní obsah

V USA servírují kávu smrti, nesmějí ji lidé starší 40 let

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Má na vás káva magické účinky? Dokáže vás udržet vzhůru už jedno espresso? Zvažte sami, co by s vámi udělalo speciální espresso servírované v newyorském Brooklynu. Tamější kavárna The Pulp & The Bean totiž začala servírovat kávu s názvem Dieci (italsky Deset). Tušíte správně, nápoj o objemu 570 mililitrů obsahuje deset šálku espressa naráz.

Článek

Kavárna The Pulp & The Bean začala v úterý prodávat extrémně silnou kávu Dieci. Vlastník obchodu, 37letý Tony Fisher, je po prvních dnech z prodejů tohoto ďábelského nápoje nadšen. Nikdo podle něj neměl doposud odvahu něco takového připravit a naservírovat.

"Tato káva je pro lidi, kteří si chtějí projít absolutním limitem, kam může káva a espresso konkrétně zajít. Nápoj bych však rozhodně neprodal nikomu staršímu 40 let. Jednoduše jim říkám, že mám pro ně rozumnější alternativy," uvedl Fisher.

S nápadem přišel majitel kavárny ve chvíli, kdy si říkal, že ho jen dvojité espresso neuspokojuje.

"Někdy jsem vypil dvojité espresso a říkal jsem si, že potřebuji další. A pak se další dvojité přeměnilo v další dvojité. V ten moment jsem si řekl, že by bylo dobré udělat si ho celý velký hrneček. Od toho už byl jen kousek k novému nápoji naší kavárny," dodal Fisher s tím, že zákazníky vždy varuje, že takové množství kofeinu může výrazně zrychlit srdeční tep a zvýšit krevní tlak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám