Hlavní obsah

V USA padl nový rekord v nepřetržitém sledování televize

– Los Angeles
Novinky, Jakub Kynčl

Guinnessova kniha rekordů má nový přírůstek. Trojice mladíků se vydržela nepřetržitě dívat na televizi 86 hodin a šesti minut. Nový pokus o rekord začínalo hned 100 lidí, ale jen tři dokázali vydržet obdivuhodnou dobu, čímž se zapsali do knihy rekordů.

Článek

Je více než pravděpodobné, že trojice mladých mužů hodně dlouhou dobu nebude chtít vidět žádný filmový počin, ve kterém bude účinkovat herec Kiefer Sutherland. Po celou dobu svého heroického výkonu totiž v televizi sledovali seriál "24", jehož je Sutherland hlavní hvězdou.

Kevin Coon, Farris Hodo a Victor Lopez dostali za svůj výkon navíc krásnou odměnu 10 tisíc dolarů (asi 189 tisíc korun).

"Pocit překonání rekordu je úžasný. Nikdy si sami sebe dost dobře nepředstavíte v Guinnessově knize rekordů či v nějaké televizní show. Jen doufám, že nás nikdo nezkusí příští rok překonat. Další pokus? Dejte mi pět let nebo tak," řekl s úsměvem jeden z rekordmanů Kevin Coon.

Rekord překonali jen o minuty

Na maratón ve sledování seriálu se dostalo prvních 100 plnoletých lidí, kteří se zaregistrovali on-line a potvrdili, že mají úplné volno mezi 2. až 6. prosincem. Jejich cílem bylo překonat rekord roku 2009, což se jim také o šest minut podařilo.

Každý z účastníků maratónu měl každé dvě hodiny právo na 10 minut odpočívat, dojít si na toaletu nebo se občerstvit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám