Hlavní obsah

V Thajsku chytili stokilovou krajtu

Novinky, zkr

Hada úctyhodných rozměrů se povedlo zneškodnit 1. března v thajské provincii Čonburi. Okolo jednoho z domů se potulovala šestimetrová krajta vážící 100 kilogramů. Z hnízda v zemi ji vytahovalo osm vesničanů za asistence bagru, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stokilovou krajtu tahalo osm vesničanůVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiapadesátiletý Porntip Rasksasil odstraňoval za svým domem trávu, aby tam mohl vysadit banánovníky, když si všiml masivního plaza. Pomalu se plazil mezi listy a snažil se zalézt zpět do hnízda, muž proto zavolal na pomoc sousedy.

Osm vesničanů s hadem bojovalo téměř půl hodiny, než se jim ho povedlo vytáhnout a umístit do klece, kterou farmář používal na kuřata. Jak se svěřil, masivní krajtu spatřil už před třemi dny, tehdy ale zdárně utekla.

„Nevěděl jsem, že je tak velká. Jen jsem ji zahlédl, protože byla příliš rychlá. Nikdy předtím jsem takto velkého hada neviděl. Vypadal jako z filmu. Nemohl jsem uvěřit vlastním očím,“ popsal Rasksasil s tím, že si pro zvíře nakonec přijela odchytová služba a vypustila ho v lese daleko od vesnice.

Thajec se však bojí, že se v okolí jeho domu vyskytují další podobní hadi. Podle něj by si totiž krajta nevybudovala hnízdo v místě, kde by nebylo s kým se pářit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám