Hlavní obsah

V táborské zoo mezi zvířaty vypuklo jaro

Právo, Pavel Orholz
Tábor

Na pravou jarní procházku se mohou těšit návštěvníci táborské zoo. Zvířata ve výbězích, ale i v teráriích jsou plná života a budou vyvádět mladé. Činili se už například berani ovce ouessantské, kdy hned tři samice čekají mladé.

Foto: Naďa Krejčová

V táborské zoo se začaly s předstihem pářit želvy.

Článek

„Počítáme s tím, že mláďata vrhnou někdy v dubnu, nebo v květnu,“ sdělila Právu Alena Zvěřinová ze Zoo Tábor. Upozornila, že v dubnu, nebo v květnu uvidí návštěvníci i mláďata klokanů rudokrkých.

„Dva nové přírůstky jsou zatím v kapsách, a než začnou žít samostatně, potrvá ještě několik měsíců,“ vysvětlila Zvěřinová. Po zimě jsou ve skvělé formě i místní želvy. Sice zbývají ještě zhruba dva týdny, než oficiálně skončí zima a v přírodě zavládne pravé, nefalšované jaro, ale zvířata se lidským kalendářem rozhodně nehodlají řídit.

V ostravské zoo se po 10 letech narodilo mládě šimpanze

Koktejl

„Ta v Zoo Tábor se řídí spíš nezvykle teplým počasím, a tak dávají průchod svým pudům i milostným touhám dávno před tím, než se jaro chopí vlády,“ vysvětlila Zvěřinová. Doplnila, že želvy při milostných hrátkách zachytila ošetřovatelka Naďa Krejčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám