Hlavní obsah

V Římě se prodává nejmenší byt na světě, stojí však přes milión

Novinky, Jakub Kynčl
Řím

Nazývat nejmenší byt světa vůbec bytem je tak trochu troufalé. Má totiž značně malou rozlohu a dříve sloužil pouze jako toaleta pro nosiče. Pět metrů čtverečních plochy má však značnou cenu. Byt se do prodeje dostal za cenu rovnající se 1,21 miliónu korun. Každý centimetr si tak majitel nechá zaplatit vskutku královsky.

Článek

Nemovitost, okamžitě označená jako nejmenší byt světa, se však honosí výjimečnou lokalitou, když leží v opravdovém srdci Říma. A je to právě italské hlavní město, jehož ceny nemovitostí patří k těm nejvyšším v celé Evropě. Avšak do tohoto bytu se stěží vejde postel pro jednu osobu.

Majitel podivné nemovitosti byl od umístění nabídky na prodej bombardován desítkami lidí, kteří ho zahrnovali těmi nejrůznějšími dotazy, týkajícími se většinou možného využití bytu. Podle jednoho ze zájemců je nejpřesnějším označením bytu to, že je "o chloupek větší než wigwam"

Byt se nachází na malebném náměstí zvaném Piazza di Sant' Ignazio. Stojí přímo za budovou Palazzo Grazioli, působivým sídlem, které si často půjčuje italský premiér Silvio Berlusconi a využívá ho jako svou soukromou rezidenci v hlavním městě.

Byt se sestává z přízemní části, na které se nachází koupelna se sprchou, umyvadlem a toaletou. V "patře", na které se dostanete žebříkem, pak najdete malé vyvýšené místo vhodné na umístění menší postele. V bytě je dokonce i jedno okno, ale abyste ho otevřeli, musíte k němu vyšplhat přes postel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám