Hlavní obsah

V Praze jezdili metrem polonazí lidé. Jízda bez kalhot ostatní cestující bavila

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

I když je letos leden teplotně nadprůměrný, pořád to není na letní outfity. Přesto se našlo pár desítek nadšenců, kteří v neděli po obědě vyrazili do metra bez kalhot. Akce Prague No Pants Subway Ride 2018 neboli jízda metrem bez kalhot je celosvětovou záležitostí. Cílem je bavit ostatní oblečené cestující.

V Praze jezdili metrem polonazí lidé. Jízda bez kalhot ostatní cestující bavilaVideo: Novinky

 
Článek

Tato akce proběhla v ten samý den téměř po celém světě. Vznikla v New Yorku v roce 2002. Charlie Todd tehdy založil soubor Improve Everywhere. Cílem této skupiny je překvapit a pobavit náhodné kolemjdoucí skrze žertovné scénky a výpravy. Jednou z nich je právě No Pants Subway Ride.

„Tehdy byla tahle parta nadšenců zatčena, hned je pustili, ale policii se tato akce nelíbila. Takže ve světě se to dělá nejen pro pobavení, ale také na protest a podporu této skupiny,“ vysvětlil Novinkám spolupořadatel akce Pavel Majtáň.

Začalo to u koně

Kolem poledne se lidé začali scházet u koně na Václavském náměstí. Jakmile někdo zavelel, začali všichni naráz sundávat kalhoty. V půl jedné pak společně vyrazili do metra.

Z Muzea se jelo na Florenc, přestoupilo se na trasu B, jelo se na Můstek, přestoupilo se na trasu A a zpět na Muzeum, kde se celý koloběh jízdy rozjel znovu.

Foto: Novinky

Parta nadšenců se svlékla jen pro pobavení ostatních cestujících.

„Jsme tu letos poprvé, jsme tu jen tak, rozesmát ostatní. Zima nám není, když si sundáte kalhoty, máte hned větší pocit tepla,“ smáli se účastníci jízdy, z nichž více než polovina byli cizinci.

Reakce

Ostatním cestujícím se nápad líbil, nikdo nebyl pohoršen. „Je to dobrý, já bych do toho teda nešla, možná kdybych byla mladší,“ smála se jedna z cestujících.

Loni se akce zúčastnilo na šedesát měst. V zahraničí je ježdění bez kalhot daleko známější, zapojují se stovky lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám