Hlavní obsah

V plyšovém medvědovi na otce čekala dojemná vzpomínka na zesnulého syna

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dojemnému momentu došlo minulý měsíc v americké Virginii. K otci tragicky zesnulého syna se dostal plyšový medvěd, uvnitř kterého byl nahraný zvuk tlukotu srdce, které se rodiče chlapce rozhodli darovat.

Foto: Profimedia.cz

John Reid se synem na archivní fotografii

Článek

V lednu minulého roku měli John a Stephanie Reidovi doma nečekanou návštěvu. Policista jim přišel oznámit, že se jejich 16letý syn Dakota stal obětí autonehody a utrpěl velmi vážná zranění a leží v kritickém stavu v nemocnici.

O den později byla u Dakoty konstatována mozková smrt. Rodiče se rozhodli, že orgány jejich syna pomohou jiným lidem.

Foto: Profimedia.cz

Otce dárek dojal k slzám.

„Moje neteř měla kamarádku, jejíž syn měl nemocné ledviny a nutně potřeboval transplantaci. Ukázalo se, že právě Dakota je vhodným dárcem a transplantace byla úspěšná,” řekl John Reid.

„Přišly nám děkovné dopisy. Třeba jednadvacetiletý muž mohl díky transplantaci rohovky poprvé vidět svět okolo sebe, další muž nám děkoval za transplantaci slinivky břišní,” vyjmenoval otec.

Ledvinu po zemřelém dostal loni rekordní počet lidí

Domácí

Medvěd se srdcem

O rok později rodině však přišel balík. V něm byl plyšový medvěd a dopis. Napsala jej dcera muže, jenž dostal Dakotovo srdce. Uvnitř byl ukrytý reproduktor, z něhož se ozývá tlukot srdce v novém těle.

„Tomu muži jsme následně telefonovali. Jmenuje se Bob. Řekl jsem mu, že jsme nyní jedna rodina,” řekl dojatý otec, jenž má nyní na svého syna alespoň velmi dojemnou vzpomínku.

„Je velmi snadné odmítnout darovat orgány, dokud je sami nepotřebujete. Jsem šťastný, že jsme mohli zachránit jiné životy. Je to obrovská zkušenost a kdykoliv bych to udělal znovu včetně mých vlastních orgánů,” dodal Reid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám