Hlavní obsah

V Nevadě lidé do sněmovny zvolili mrtvého majitele nevěstince

Novinky, tcs

Úterní volby v americkém státu Nevada přinesly překvapení. Do tamní sněmovny byl zvolen dvaasedmdesátiletý Dennis Hof, majitel několika nevěstinců, který v říjnu zemřel po bujarém večírku s jednou ze svých prostitutek. I přesto, že měl na volebních lístcích u svého jména uvedeno „zesnulý“, získal republikán 68,3 procenta hlasů.

Foto: Profimedia.cz

Dennis Hof se svými zaměstnankyněmi v podniku Bunny Ranch.

Článek

V úterý 16. října stihl ještě Denis Hof oslavit své 72. narozeniny v rámci volební kampaně do nevadské sněmovny. Následovala soukromá oslava s jednou z prostitutek v jeho nevěstinci Love Ranch South.

O pár hodin později ho jeho přítel pornoherec Ron Jeremy nalezl mrtvého. Podle policejního vyšetřování zemřel Hof ve spánku a bez cizího zavinění. Jelikož zemřel po čtvrtém pátku v červenci, dle nevadských zákonů muselo jeho jméno zůstat na kandidátní listině.

Nevadští republikáni však rozjeli kampaň, která měla přesvědčit voliče, aby jejich kandidáta ve 36. volebním okrsku zvolili, přestože je mrtvý. Důvod je prostý. Pokud totiž zvítězí mrtvý kandidát, nevadské zákony nařizují postupovat stejně, jako kdyby politik zemřel už ve funkci. To znamená, že na jeho místo bude vybrán jiný politik téže strany.

Majitel nevěstinců jako Mojžíš

Republikáni nechtěli, aby křeslo získala demokratická kandidátka Lesia Romanovová. Proti této politice se postavili i někteří republikánští kandidáti včetně kandidáta na guvernéra Adama Laxalta či kandidáta na vrchního státního zástupce Wese Duncana.

Kampaň se však rozběhla a Denis Hof tento týden zvítězil se ziskem 68,3 procenta hlasů. Vítězství popsal Hofův manažer Chuck Muth jako „hořkosladké“. „Je to jako s Mojžíšem. Nedovede nás do země zaslíbené, ale doufáme, že nás seshora sleduje,“ dodal na adresu majitele dvou nevěstinců Muth serveru ThinkProgress.

Reklama

Výběr článků

Načítám