Hlavní obsah

V Německu vyrobili největší spinner na světě

Berlín

Oblíbenou rotující hračku fidget spinner v Německu posunuli na novou úroveň. Michel David se svým týmem vyrobil pomocí 3D tisku největší spinner na světě. A otestoval ho v ulicích Berlína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu vyrobili největší spinner na světěVideo: AP

 
Článek

Spinner má uklidňující účinky na lidskou mysl, původně proto měla hračka sloužit jako antistresová pomůcka pro hyperaktivní lidi, autisty či lidi s chronickou úzkostí. Oblibu však nakonec získala u širšího okruhu dětí i dospělých. Lze ji prostě jen roztočit na prstě, nebo se člověk může pustit i do složitějších triků.

„Když jsem viděl to světlo v dětských očích, když si se spinnerem hrají, tak mě napadlo vzít to jako příležitost využít hračku také v 3D tisku,“ řekl agentuře AP Michel David.

Týmu trvalo pouhé dvě hodiny hračku navrhnout a vymodelovat ji. Tisk se pak protáhl na 50 hodin.

S gigantickou rotující hračkou Michel vyzkoušel základní triky, ale působilo to zprvu spíše komicky. Když vzal ale spinner do ulic a půjčoval ho ostatním lidem na hraní, sklidil úspěch. „Stálo to za tu práci, všem se moc líbí,“ poznamenal.

Po troše tréninku se pak Michelovi podařilo spinner roztočit a balancovat s ním na noze například při pití piva, nebo ho půjčil dívce, která s ním točila při tanci.

Výrobci jeden gigantický spinner věnovali do dětského domova a jeden dětskému cirkusu. Další hodlají prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám