Hlavní obsah

Obyvatelům bytovky teče z kohoutku místo vody pivo a rum. Radost z toho nemají

Novinky, tcs

Nepříjemné překvapení zažili v pondělí obyvatelé bytového komplexu v indickém městě Chalakudy. Místo vody jim z kohoutků začala vytékat nahnědlá kapalina - jak se následně ukázalo, byla to směs piva, rumu a brandy. Šlo o prošlé zásoby vylité pracovníky nedalekého hotelu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bytový komplex, kde žije asi osmnáct rodin, je zásobován vodou z nedaleké městské studny. V pondělí ale začalo z kohoutků vytékat něco, co mělo k průzračné tekutině daleko.

„Z kohoutků nám začala vytékat hnědá voda. Když jsme šli zkontrolovat nádrž, viděli jsme na povrchu vody jakýsi olejový film a cítili silný zápach,“ uvedl pro CNN, která o události informovala, 47letý místní obyvatel Joshy Maliakkal.

Levhartí mládě se po pádu do studny shledalo se svou matkou

Koktejl

Brzy se podařilo zjistit i původ znečištění. Nedaleko bytovek se nachází hotel, jenž se potřeboval zbavit prošlých zásob alkoholu. Celkem se jednalo o zhruba 6000 litrů tekutin.

Směs piva, rumu a brandy

Hotel měl alkohol ve skladu od roku 2014, kdy byla ve státě Kérala vyhlášena prohibice. Přísné zákony na zákaz podávání alkoholu byly sice v roce 2017 značně uvolněny, alkoholu však mezi tím vypršela záruční lhůta a už ho nebylo možné prodat.

„Protože byl alkohol prošlý, vykopali jsme na pozemcích hotelu jámu, do které jsme ho nalili, abychom se ho zbavili,“ řekl CNN jeden z místních úředníků.

Alkohol ovšem prosákl do nedaleké studny, a tak obyvatelé bytovky místo pitné vody dostaly nevábnou směs vody, piva, rumu a brandy.

Obyvatelé jsou zatím odkázáni na vodu, kterou jim dovezou úřady. „Zatím nám poskytli 5000 litrů vody, což pro tolik lidí nestačí,“ uvedl roztrpčený Maliakkal. Kdy a jak bude situace vyřešena, není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám