Hlavní obsah

V Edinburghu šli „na jedno“, probrali se v Berlíně

Novinky, akr

Rčení zajdeme „na jedno“ je opravdu jenom fráze, což vědí v Česku i v cizině. Minulý týden to doložila skupinka tří starých kamarádů z Edinburghu. Po klidném přátelském posezení se totiž probudili o víc než tisíc kilometrů dál, vylíčil pro server LADbible jeden z nich.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jak už tomu tak bývá, příběh tří kamarádů – 22letých Ruaridha Wooda a Davida Blackieho a o rok staršího Andrewa Grahama – začal úplně obyčejně. Neviděli se asi pět let, a tak se domluvili, že si zase jednou společně zajdou na pivo.

Po pár pivech se ovšem nikomu z nich ještě nechtělo spát, a tak se společně vydali do tanečního klubu. Ani u toho nezůstalo a nakonec nad ránem vyrazili do místního kasina.

Zde paměť všech kamarádů začíná zastírat mrak mlhy způsobený společenskou únavou. Jediné, na co si trojice vzpomíná, je výhra 200 liber (zhruba 5500 korun) v ruletě.

„Přišlo nám vtipné pokusit se s vyhranými penězi sehnat na edinburském letišti nějaký let,“ vydoloval ještě jednu ze vzpomínek Ruaridh.

Na letiště se všichni tři dostali kolem sedmé hodiny ranní. Zjistili, že jim vyhrané peníze stačí na tři letenky do Barcelony nebo do Berlína. Nikdo z nich ještě v Německu nebyl, volba proto padla na německou metropoli.

„Nepamatujeme si to, ale nějak se nám podařilo dostat se přes kontrolu. Před odletem jsme spali v Burger Kingu, když jsme byli vzhůru, hystericky jsme se smáli tomu, co se vlastně děje,“ dodal Ruaridh.

V Berlíně kamarádi chvíli obdivovali památky, nakonec však podle očekávání zamířili do klubu. A stejně jako v Edinburghu ani zde nezůstalo u „jednoho“.

„Cesta zpátky byla náročná, byl to však zážitek, na který se nezapomíná. Našim rodinám a přátelům to přišlo stejně vtipné jako nám. Trochu se ale bojím, co se stane, až se potkáme příště,“ zakončil vzpomínání Ruaridh.

Reklama

Výběr článků

Načítám