Hlavní obsah

V domě z 19. století objevil majitel labyrint tajných místností a chodbiček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku pozoruhodného objevu byla stará fotografie. Developer Freddy Goodall ze Sussexu ve Velké Británii si prohlížel album s fotkami vlastního rodinného domu. A přitom si všiml, že na jedné z fotografií jsou dveře, které už v místnosti v současné době nejsou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V domě z 19. století objevili desítky tajných místností a chodbiček používaných dříve služebnictvemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Rozhodl se tedy rodinné sídlo, které je staré více než 500 let a v 19. století prošlo zásadní přestavbou, blíže prozkoumat. Pomocí srovnávání fotografií došel k místu, kde se měl nacházet zmíněný vchod. Když dal stranou knihy z knihovny, která na místě stála, zjistil, že se ve zdi nachází zašroubovaný poklop.

Vědci objevili pod grónským ledem obří kaňon a dávná jezera

Věda a školy

Freddy poklop odšrouboval a za ním objevil ke svému úžasu velkou místnost, ze které navíc vedla chodba. Rozhodl se tedy vstup vybourat a začal pátrat. Chodbou došel do další místnosti a tam našel na podlaze další poklop. Za ním narazil na schody.

Takto zjistil, že celý jeho dům je protkán řadou tajných místností a chodbiček v několika úrovních pod zemí i nad ní.

Foto: Newsflare, AP

BEZ KOMENTÁŘE: V domě z 19. století objevili desítky tajných místností a chodbiček používaných dříve služebnictvem

Tajuplný sejf i školní učebnice

Freddy je přesvědčený, že labyrint chodeb sloužil jako cesty pro služebnictvo, aby mohlo procházet domem, aniž by rušilo pány domu. Některé místnosti však byly ještě záhadnější. Jedna z chodeb například měla stěny popsané křídou s podivnými, nepochopitelnými nápisy, v jedné z místností zase našel stávající majitel domu sejf.

Ve stěnách amerického domu žilo skoro půl milionu včel

Koktejl

Když sejf otevřel, našel v něm Freddy knihy z roku 1848, ve kterých byly informace o domě a také několik dopisů datovaných tentýž rok. V jiné místnosti zase našel školní učebnice z přelomu 19. a 20. století, tedy z doby, kdy budova sloužila jako školní instituce.

„Je neuvěřitelné dozvědět se tolik nových věcí o domě, kde jsem dlouhé roky žil,“ poznamenal Freddy na svém tiktokovém kanálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám