Hlavní obsah

V čínském Sečuánu je oáza divočiny. Jmenuje se Labaho

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandy červené, medvědi černí a takinové čínští. Všechna tato extrémně ohrožená zvířata byla nedávno spatřena v části Sečuánu nazvané Tchien-čchüan, kde se nachází chráněná zóna Labaho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zaměstnanci zóny Labaho se potkali s několika vzácnými a státem chráněnými zvířatyVideo: Reuters

 
Článek

Zaměstnanci přírodního parku Labaho, který je s 85procentním zalesněním doslova rájem pro divoká zvířata, se mohli zaradovat, že ochrana přírody se vyplácí.

Objevili totiž takiny čínské, tito sudokopytníci jsou součástí národního dědictví Číny. A zaměstnancům se podařilo pořídit nahrávky, kterak takinové přebíhají přes cestu.

Přes zimu budou ochranáři na stráži

Hned den nato se setkali ochranáři s pandou červenou, která se u cesty v klidu krmila trávou, aniž by lidem v blízkosti věnovala více pozornosti. A hned za chvíli uviděli na stromě dalšího zástupce tohoto čínským státem chráněného druhu.

Pandí mláďata v Chomutově se brzy vypraví do výběhu

Koktejl

Na stromě, když se krmil ovocem byl spatřen i medvěd černý, další zvíře, které je čínským státem chráněné.

Zóna Labaho se tak pro ohrožená zvířata stává útočištěm. Její zaměstnanci s přicházející zimou plánují důslednější hlídkování v prostorách parku, spolu s tím bylo v zóně také zřízeno několik nových pozorovacích stanovišť. Připraven je i pro případ nouze záchranný plán, pokud by zvířatům během zimy hrozilo nějaké nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám