Hlavní obsah

V Číně vykvetly vzácné druhy sakur

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se každé jaro rozzáří ulice kvetoucími stromy třešní. Většinou jsou zbarvené dorůžova. V Číně jsou ale letos o krok napřed, v místním parku mají totiž sakury, jejichž květenství září úplně jinou barvou, než na jakou jsme zvyklí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně kvete vzácná zelená sakuraVideo: Reuters

 
Článek

Třešňové stromy, v Asii známé jako sakury, mají většinou růžové, červené nebo bílé květy. V jednom z čínských parků pobřežní provincie Šan-tung teď ale sakury začaly kvést neobvyklou barvou. Stromům se chodí obdivovat spousta místních obyvatel.

Květy sakur, které rostou v parku Chuang-šan ve městě Čching-tao, jsou totiž zelené. „Zelenou sakuru jen tak neuvidíte, jsou velmi neobvyklé,“ komentuje vzhled vzácných rostlin jeden z místních obyvatel, Čchü Pchej-čching. Existuje asi 300 druhů sakur, ale jen dva z nich mají zelené květenství.

Místní ji chrání

Jeden ze stromů je přímo v rezidenční čtvrti, u které se park, který je jich plný, nachází. „Vždycky se na něj dívám z okna při vaření, ty zelené květy jsou prostě okouzlující,“ nechala se slyšet další z obyvatelek čtvrti. „Všichni ji tu chráníme jako oko v hlavě,“ dodává.

Sakury v Číně kvetou obvykle v období od března do dubna, podobně jako u nás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám