Hlavní obsah

V Číně soutěží krásky s plastickou operací

PEKING

V Číně odstartovala nová soutěž krásy, v níž se utkají výhradně ženy a dívky, kterým k půvabu dopomohla plastická chirurgie provedená na obličeji či celém těle. Mezi kandidátkami je rovněž jeden bývalý muž.

Foto: Martin Volf

Akce Rozběháme Plzeň je předzvěstí Letní Sportmanie Plzeň 2017, která se bude konat od 18. do 27. srpna 2017.

Článek

O víkendu bylo vybráno devatenáct soutěžících ve věku od 17 do 62 let, které se 18. prosince utkají ve finále. Mezi krasavicemi soutěží rovněž jednadvacetiletá dívka, která se v minulosti nechala z muže přeoperovat na ženu. Dnes se jmenuje Liu Xiaojingová a v ženském těle žije již tři roky.

Plastika hitem v Číně

Zkrášlující zákroky se v poslední době staly v Číně velmi populární, stejně tak zažívají svůj rozmach také módní a kosmetický průmysl. Veškeré plastické operace jsou přitom ve většině oficiálních missích soutěžích na světě zakázány.

"Dříve jsem si nedokázala představit, že existují místa, kde se staří promění v mladé a oškliví v krásné," řekla Liu Yulanová, která je ve svých 62 letech nejstarší kandidátkou na titul. Přiznala, že si nechala udělat plastiku obličeje a očních víček.

Čínská soutěž má však omezující pravidlo - dívky nesmějí plastiku podstoupit krátce před finále, naopak musejí doložit, že poslední zákrok na nich byl vykonán před 29. březnem.

Touha ženy po krásném vzhledu

Dívky se zúčastní několika kol, mimo jiné se bude soutěžit o největší proměnu, nejhezčí postavu či nejlepší osobnost.

"Nejsem tu kvůli vítězství," sdělila Liu, "chci společnosti předat poselství, že snaha o krásu je věčná." "Tento konkurz poukazuje na silnou touhu ženy po kráse," potvrdil její slova pořadatel soutěže Han Wei. "Chceme toho využít, abychom odhalili tajemství umělé krásy."

Reklama

Výběr článků

Načítám