Hlavní obsah

V Číně se prodávají v automatu živí krabi

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čína je opravdu země neomezených možností. Ve stejném automatu, kde si obvykle kupujeme kávu v plastovém kelímku, bagetu či nápoj v láhvi, si Číňané mohou vybrat z mnoha živých krabů udržovaných při teplotě 5 stupňů Celsia. Právě tato teplota kraby udržuje ve stavu hibernace a pořádně „ožijí“ až při vyndání ze speciální plastové krabičky.

Článek

V popisu u automatu se uvádí, že všichni krabi jsou čerství, a pokud by byl náhodou některý po vyndání z krabičky mrtvý, slibují, že dotyčný dostane tři další kraby zdarma. Cena za jednotlivé kusy je různá a závisí na jejich velikosti. Zakoupit se ale dají v rozmezí od 120 do 600 jüanů, tedy 310 až 1560 korun.

Jelikož se zde ušetří na nákladech za zaměstnance skladu a prodávajícího, je cena zhruba o 30 procent nižší než obvykle. Pokud by o podobný druh prodeje krabů projevilo zájem i Japonsko, je dodavatel údajně připraven nabídku rozšířit.

Špatný stav ekonomiky snížil celkový odbyt produktů zakoupených v automatech, Čína se proto snaží neustále přicházet s novinkami, které by tento trh opět rozhýbaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám