Hlavní obsah

V Británii žije patnáct tisíc skutečných upírů, tvrdí univerzitní vědec

Doktor psychologie Emyr Williams působící na Glyndwr University ve Walesu zasvětil svou vědeckou činnost studiu skutečných upírů. Ve Velké Británii jich podle něj žije kolem patnácti tisíc. Pijí krev a žijí skrytě, chodí kolem běžných smrtelníků, aniž o tom tito tuší. Většiny se však není třeba bát. Krev popíjejí jen od dobrovolných dárců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Doktor Williams studuje skrytou síť upírů, kteří se tajně scházejí a sají krev dobrovolných dárců. Bizarní subkultura je podle něj fascinující a naprosto reálná. To, že jsou upíři v moderní době populární, dokazuje také oblíbenost filmů a seriálů s touto tematikou. Stačí jmenovat filmovou ságu Twilight či seriál True Blood: Pravá krev.

„Upíři jsou skupina lidí, která pije krev, ale jejich velmi dobře propracované zákony říkají, od koho může být krev přijata a od koho nikoli. Například krevní upíři přijímají krev od ochotných dárců, kteří se mohou říznout jen do určité části těla, ale nesmějí si od nich vzít krve moc. Jsou tu také spirituální a hybridní upíři, dárci krve, hráči rolí a nadšenci, kteří do této subkultury také patří,“ vysvětluje doktor Williams.

Nebezpečnější než krevní upíři jsou ti spirituální a hybridní, kteří sají z lidí životní energii.

„Nerad bych je označoval nálepkou šílení nebo špatní. Jsou to prostě lidé, které musíme lépe poznat,“ tvrdí doktor Williams.

Konzumace syrové nesterilizované krve je vysoce riziková z hlediska přenosu závažných onemocnění včetně viru HIV způsobujícího AIDS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám