Hlavní obsah

V Británii se pudlové proměnili v draky a jiné pohádkové postavy

Novinky, Markéta Klánská
Swanley

Spousty barev a pohádkové postavy, to všechno bylo k vidění na soutěži britských kreativních stylistů, kteří si vzali do parády své psy, jmenovitě pudly. Na přehlídce v anglickém Swanley se tak objevil medvídek Pú-dl, růžový poník s dlouhými řasami nebo hrozivý drak.

Foto: Profimedia.cz

Pudl v podobě draka se stal hvězdou soutěže

Článek

Poněkud netradiční soutěžní klání zorganizovala majitelka psího salónu, 38letá Louisa Tandyová z Gravesendu v britském Kentu. Chtěla tak navázat na trend, který ovládl USA, kde totiž lidé ze svých čtyřnohých mazlíčků dělají módní doplňky. Evropa a zejména Velká Británie je ale podle Tandyové stále konzervativní a potřebuje popostrčit.

Foto: Profimedia.cz

Velkou šanci na vítězství měl i růžový poník s dlouhými řasami

„Ve Velké Británii o psech přemýšlíme převážně jako o společnících. Ze své podstaty jsme rezervovanější a méně okázalí než Američani. Už nyní jsem se však ve svém salónu setkala se zákazníky, kteří chtěli svého psa výrazně zkrášlit pro nějakou speciální událost,“ řekla Tandyová.

Foto: Profimedia.cz

Pes může vypadat i jako lékořicový bonbón

Pudlové byli pro tuto příležitost vybráni, protože jsou klidní a mají snadno tvarovatelnou srst. Na letošní ročník dorazilo hned 14 pudlů z celé země. Jejich stylisté je šikovně proměnili v nejrůznější postavy. Nakonec zvítězila přeměna psa v hrozivého draka z velšské mytologie, uvedl deník The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Přípravy nebyly snadné, ale z pudla se brzy vyklubal drak

„Psi jsou vší tou pozorností naprosto nadšeni a milují, když je majitelé hýčkají,“ dodala Tandyová.

Foto: Profimedia.cz

Medvídek Pú-dl se sice nevyrovnal drakovi, zato byl nesmírně roztomilý

Všechny barvy, které byly při soutěži použity, jsou rostlinného původu a jsou snadno smývatelné. Organizátoři navíc pečlivě dbali na to, aby se psům nic nestalo. Po přehlídce pak všechny barvy zmizely v nenávratnu a psi získali svou původní podobu.

Foto: Profimedia.cz

Louisa Tandyová se svým pudlem jménem Pixie

Reklama

Výběr článků

Načítám