Hlavní obsah

V Británii pokřtili nejmladšího člena královské rodiny

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Křest, který však zůstává zahalen v hávu tajemství. Tak by se dal popsat sobotní soukromý křest syna prince Harryho a vévodkyně Meghan Archieho Harrisona v kapli na britském hradě Windsor. Uzavřenost akce nahrává spekulacím, které se šíří napříč britskými médii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Británii křtí nejmladšího člena královské rodinyVideo: Reuters

 
Článek

Na seznam hostů se dostalo pouhých 25 osob, mezi nimiž chybí například i samotná královna Alžběta II. Ne snad, že by ji pár nepozval, královna si však plní státnické povinnosti.

Celá akce, jež je zejména v Británii hojně sledována, se odehrála v soukromí a davy fanoušků tak marně čekají před samotným hradem. Ve většině případů jsou však sice lidé zklamáni, že Archieho Harrisona neuvidí naživo, přesto chápou, že takto významný den má patřit zejména rodině.

Foto: Chris Allerton, ČTK/AP

Oficiální snímek britské královské rodiny z křtu Archieho Harrisona.

„Královská rodina nás zajímá, nejen z důvodu, že Meghan je Američanka. Chtěli bychom je vidět naživo, ale respektujeme jejich právo na soukromí,” říká Američan Kevin Yoreo, jenž je jedním z čekajících, pro server Daily Mail

Princ Harry a vévodkyně Meghan se rozhodli, že z obřadu zveřejní fotografie, naživo si však fanoušci královskou rodinu neužili.

Foto: Pool, Reuters

Princ Harry a vévodkyně Meghan se svým prvorozeným synem.

Britská média a veřejnost rovněž spekulují, kdo se stane kmotry Archieho, v pořadí sedmého následníka na britský trůn. Buckinghamský palác již dříve oznámil, že jména nezveřejní.

Mezi možnými adepty byla i teniska Serena Williamsová, jež se však obřadu neúčastnila kvůli právě probíhajícímu tenisovému turnaji ve Wimbledonu. Server Daily Mail v sobotu odpoledne přinesl informaci, že kmotrou Archieho se mohla stát i Tiggy Legge-Bourkeová, bývalá chůva prince Harryho, která byla mezi pozvanými a má vřelý vztah k oběma synům tragicky zesnulé princezny Diany, princům Harrymu a Williamovi, které označovala po smrti jejich matky za „svoje děti”.

Archie Harrison se narodil 6. května a jeho rodiče oproti zvyklostem drželi všechny detaily ohledně porodu v tajnosti. Stejně tak se žádné divadlo nekonalo ani na křtinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám