Hlavní obsah

V berlínské porodnici se narodila šesterčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

V berlínské nemocnici Charité porodila mladá žena šesterčata - čtyři holčičky a dva kluky. Po čtvrtečním porodu, o němž informoval německý tisk, se novorozeňatům daří vzhledem k okolnostem dobře. Jejich hmotnost se pohybuje mezi 800 a 900 gramy, oznámila klinika.

Foto: Profimedia.cz

Univerzitní nemocnice Charité v Berlíně

Článek

Podle bulvárního listu Bild panovala v berlínské nemocnici po příjezdu rodičky nejvyšší pohotovost. "Všude na oddělení byly rozvěšeny mimořádné rozpisy, která asistentka se má starat o které dítě - každému děťátku byla přidělena jedna porodní asistentka," citoval deník nemocniční zdroj.

Podle deníku Berliner Zeitung se šesterčata narodila v šestém měsíci, po 27 týdnech těhotenství. Tomu prý odpovídá i jejich zdravotní stav, který je však stabilizovaný. Další podrobnosti nemocnice nesdělila, neboť rodička i její děti teď potřebují hlavně klid. Fotografie dětí a rodičů lékaři zatím nezveřejnili.

Narození šesterčat je senzací. Pravděpodobnost, že matku šestinásobné štěstí potká, je údajně jedna ku 4,7 miliardy. V Německu se naposledy šest dětí najednou narodilo v roce 1986 v Mnichově. Tehdy ale matka po porození tří chlapců a tří holčiček zemřela, stejně jako o tři týdny později jeden z jejích synů, jenž prohrál boj se zánětem střev.

Ti ostatní - Robert, Matthias, Martina, Monika a Brigitte - dnes mají internetovou stránku, na níž stručně popisují, jak přišli na svět a co je během života potkalo. Nechybí ani fotografie z dětství a společně trávených dovolených. Sourozenci prý mají i svůj fanklub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám