Hlavní obsah

V Belgii nabízejí zdarma slepice na likvidaci zbytků jídla

Brusel

Zastupitelstvo belgického města Mouscron přišlo na originální způsob, jak snížit množství zbytků potravin vyhazovaných do směsného odpadu, a tím i celkový objem odpadu vůbec. Nabízí svým občanům zdarma slepice, aby je mohli zbytky potravin živit, a odpad tak efektivně zužitkovat.

Článek

Rodinám, které mají dost místa pro menší chov slepic, například odpovídající zahradu, nabízí město zdarma poskytnout přiměřený počet slepic. Kdo se do programu zapojí, musí se zavázat, že po dva roky slepice ani nesní, ani se jich jinak nezbaví.

 Čerstvé vejce odměnou

Krmit je má převážně potravinovými zbytky z domácnosti, přičemž odměnou mu bude náležité množství čerstvých vajec, které mu slepice snesou. Občané, kteří ještě nikdy slepice nechovali, dostanou od města také odborný návod, jak na to.

Cílem kuriózního projektu je snížit množství komunálního odpadu, v němž se objevuje zbytečné množství potravinových zbytků. Město už první, zkušební fázi projektu s úspěchem uskutečnilo, pro nyní zahajované druhé kolo nabízí občanům k dispozici zatím 50 slepic. O jaký druh nosnic jde, zveřejněno nebylo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám