Hlavní obsah

Unavení Izraelci si chodí hromadně zakřičet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelci, kteří jsou unavení z restrikcí zavedených v boji s koronavirem, se napětí zbavují pomocí skupinového křičení. Hromadný jekot jim dodává pocit sounáležitosti i tolik potřebné uvolnění stresu, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Izraelci si ulevují křičenímVideo: Reuters

 
Článek

Chmury Izraelců způsobené koronavirovou krizí nezahnal ani rekordní očkovací plán, v jehož rámci úřady devítimilionové země dosud naočkovaly okolo 38 procent obyvatel. K celkové náladě rovněž nepřispívají předčasné volby plánované na příští měsíc - jde již o čtvrté hlasování za poslední dva roky.

Někteří Izraelci si svou frustraci vybíjejí na četných pouličních protestech, další chodí do přírody a nerušeně křičí.

Izrael už vidí světlo na konci tunelu. Stačilo naočkovat seniory a covid razantně ustupuje

Blízký a Střední východ

„Naše skupina se rozhodla setkat, aby uvolnila negativní energii skupinovým řevem,” uvedla Mary Peeryová, která vede deset převážně starších společníků na jekotem protkanou pěší túru skrze pomerančový sad.

„Když na to jdeme ve skupině, je to jako modlitba ... a možná nás bůh uslyší a uvolní nás z toho covidového prokletí,” dodává.

Skupinka se při křičení shlukla k sobě a její členové si sundali masky, což přilákalo pohledy kolemjdoucích. Podle organizátorů ale podobná terapie nepředstavuje velké zdravotní riziko; všichni členové skupinky si navíc buď covidem-19 prošli, nebo jsou očkovaní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám