Hlavní obsah

Umělkyni stačí k vytvoření realistických kreseb jen obyčejná tužka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Talent, smysl pro detail, pevná ruka a trpělivost. Ale hlavně ten smysl pro detail. To jsou vlastnosti, díky nimž malajsijská umělkyně Monica Leeová vytváří působivé kresby. Vystačí si přitom jen s obyčejnou tužkou a mazací gumou.

BEZ KOMENTÁŘE: Umělkyně vytváří tužkou realistické kresby

 
Článek

Z dálky můžou díla kreslířky vypadat jako černobílé fotografie, zblízka zase jako něco, co vzniklo v počítači. Všechno to jsou ale produkty lidské práce.

„Ráda se pouštím do složitých portrétů, obzvlášť lidí s pihami nebo vousy. Je to výzva. A jsem závislá na detailech. Miluji kreslit, co nejvíc detailně to jde,“ svěřila se umělkyně serveru MailOnline.

Leeová dlouho pracovala na úpravě digitálních snímků ve fotostudiu, kde si vypracovala svůj smysl pro detail. Po 12 letech však digitální svět opustila a vrhla se na analogovou tvorbu.

Malajsijka kreslí především podle fotografií, na papír je přenáší kousek po kousku. Je to náročná práce, jedna kresba jí zabere dva až tři týdny. Nejvíc času jí zatím zabral výjev z Šanghaje, který je k vidění na konci videa. Pracovala na něm šest týdnů.

„Je to nejsložitější a nejnáročnější kresba, jakou jsem zatím dělala,“ dodala Leeová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám