Hlavní obsah

Umělec vytváří hyperrealistické malby

Novinky, vps

Olumide Oresegun z Nigérie se věnuje hyperrealistickým malbám. Jeho výtvory jsou tak dokonalé, že je lze snadno zaměnit za fotografie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hyperrealistické malby nigerijského umělceVideo: Reuters

 
Článek

Oresegun začal svou kariéru v roce 2008, když dokončil studium umění na univerzitě v Lagosu. Začátky nebyly jednoduché, lidé si ale postupně jeho práce začali všímat. Dnes se uměním uživí, o penězích to pro něj ale není.

„Pohání mě vášeň pro umění, nikoliv peníze. Někdy za tři měsíce nic neprodám, ale žene mě touha, že má práce bude jednou uznávaná a lidé se na ni rádi budou dívat,“ citovala 35letého Nigerijce agentura Reuters.

Malíř na svých obrazech zachycuje především lidi, v poslední době maloval hlavně děti a ženy. Inspiraci si dle vlastních slov bere ze svého okolí.

Jeden obraz zvládne vytvořit za měsíc, ale pokud je dílo složitější, může mu to trvat i trojnásobek času. Obrazy prodává za tisíc až dva tisíce dolarů (24 až 48 tisíc korun), pokud však vytváří něco na zakázku, bývá cena vyšší.

Jeho sláva letos výrazně narostla, na začátku roku totiž před plánovanou výstavou zveřejnil svá díla na internetu a setkal se s velkou odezvou hlavně na sociálních sítích. Dostal proto nabídky vystavovat třeba ve Velké Británii nebo USA.

Jeho snem je otevřít jednou uměleckou školu v Nigérii a vychovat další generaci umělců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám