Hlavní obsah

Umělec dokončil po 20 letech hyperrealistický portrét

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Je to mistrovské dílo se vším všudy. Stejně tak je to v jistém slova smyslu i životní práce, kterou odvedl španělský malíř Antonio Lopez. Po dvaceti letech práce nyní předvedl královské rodině až neuvěřitelně realistický obraz bývalého krále Juana Carlose a dalších členů královské rodiny, na kterém pracoval dvě desetiletí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Umělec pracoval 20 let na hyperrealistickém portrétu španělské královské rodinyVideo: Reuters

 
Článek

Malba měří 300 na 390 centimetrů. Zobrazen je na ní Juan Carlos vedle královny Sofie a princezen Cristiny a Eleny. Výjimečné dílo se stalo součástí výstavy, která nese název „Portréty v královských sbírkách. Od Jana Flanderského po Antonia Lopeze”.

Malíř začal pracovat na svém díle v roce 1994. Zadání od španělské Agentury národního dědictví bylo jasné – namalovat španělskou královskou rodinu ne tak velkolepě, jak je při vyobrazování královských rodin poměrně běžné.

Podle agentury obdržel za svou malbu něco kolem 300 tisíc euro, tedy asi 8,3 miliónu korun. Je běžné, že malíř zanechává na své malbě vyjma podpisu také rok, ve kterém se jeho práce zrodila. Na této je tak 1994–2014, což pro budoucí generace jasně uchovává zprávu, že malíř na obrazu pracoval celá dvě desetiletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám