Hlavní obsah

Ukrajinský ministr spravedlnosti jezdí v autě ukradeném v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý deník Der Spiegel tvrdí, že ukrajinský ministr spravedlnosti Oleksandr Lavrynovyč jezdí v kradeném voze Mercedes GL 420 z roku 2009, který původně patřil dvěma podnikatelům z Bádenska Württemberska. Ti ho ovšem na Ukrajinu neprodali, ale byl na východ Evropy propašován.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský ministr spravedlnosti jezdí v Mercedesu GL 420, který byl ukraden v Německu. Ilustrační foto

Článek

Policie zjistila, že dotyční podnikatelé byli zapleteni do pašování kradených automobilů a zatkla je. Byli odsouzeni k pěti letům a devíti měsícům ve vězení.

Ačkoli muži nevlastnili tento vůz patřící do skupiny SUV a technicky pořád patří společnosti Mercedes, která jim ho svěřila na leasing, Ukrajina si automobil nechala. Tamní úřady vůz zabavily na hranicích a předaly ho vládě.

Ukrajinské soudy rozhodly, že vůz vrácen být nemusí, a jako služební automobil ho začal používat ministr Lavrynovyč. Postup ukrajinské vlády a soudů ostře kritizují mnozí opoziční politici v čele s Valerijem Kovaljukem.

Reklama

Výběr článků

Načítám