Hlavní obsah

Uklízeči na letišti zapomněli na kamery, když kradli lidem věci z kufrů

– Londýn
Novinky, Dagmar Plecháčová

Pokud jste se vždy o svá zavazadla po odbavení na letišti báli, následující záběry vás zřejmě neuklidní. Dva zaměstnanci londýnského letiště Luton se přímo u pásu s kufry a taškami rozhodovali, do kterého se podívají. A to ne za účelem kontroly, nýbrž kvůli krádeži. Oba muži, kteří na letišti pracovali jako uklízeči, neujdou vězeňské cele.

Článek

Počínání pětašedesátiletého Anthonyho Curranta a třicetiletého Abdula Husseina bylo přitom velmi neopatrné, oba se totiž nechali zaznamenat kamerovým systémem. Policisté sledovali chování podezřelé dvojice více než šest týdnů, u obou doma nakonec našli mimo jiné peníze v hotovosti a kartony cigaret. Dohromady to dělalo v přepočtu téměř milión korun a na 12 tisíc krabiček cigaret.

Ve chvíli, kdy policie dvojici zadržela, se snížil počet krádeží na letišti o neuvěřitelných 77 procent.

„Nahlášené případy jsou zřejmě jen špičkou ledovce. Spousta lidí nás o chybějících kartonech cigaret ani neinformuje, protože jim nestojí za to se tím zatěžovat,“ uvedl nejmenovaný pracovník letiště.

Na videozáznamech bylo dále zdokumentováno, jak muži ze zavazadel kradli i MP3 přehrávače a šperky. Některé věci si dávali do kapes a ty větší házeli pod skříně a pak si je vyzvedávali. Kamery byly na letiště přitom instalovány právě z důvodů vysokého počtu lidí, kterým se ztrácely věci ze zavazadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám