Hlavní obsah

Uklízeč našel v koši zlaté cihly za sedm miliónů. Teď čeká, zda se stane boháčem

Novinky, tcs

Na muže, který pravidelně uklízí na mezinárodním letišti v jihokorejském Inčchonu, se minulý čtvrtek usmálo štěstí. V jednom z košů našel sedm zlatých cihel v hodnotě 350 miliónů wonů (zhruba sedm miliónů korun). Pokud se do šesti měsíců nepřihlásí vlastník cihel, připadnou podle jihokorejských zákonů uklízeči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Každá z nalezených cihel o hmotnosti jednoho kilogramu byla zabalena v novinovém papíru. Podle zpravodajského serveru Korea Times se policie domnívá, že je majitel vyhodil ze strachu, že by mohl být dopaden při své kriminální aktivitě.

K cihlám se doposud nikdo nepřihlásil. Pokud se tak nestane po dalších šest měsíců, mohou připadnout podle zákona uklízeči. Když se pravý majitel přihlásí, uklízeč bude moci žádat nálezné ve výši pěti až dvaceti procent z hodnoty nálezu, maximálně tedy 70 miliónů wonů (asi 1,3 miliónu korun).

Muže, kterého korejská média nejmenovala, tedy čekají týdny napjatého očekávání. Dost možná se v nejbližší budoucnosti stane boháčem. Má to ale jeden háček: pokud je nález spojen s kriminální aktivitou (například se jedná o pašované zboží nebo o výdělek z prodeje drog), nálezci nepřipadne dle zákonů nic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám