Hlavní obsah

Ujel od silniční kontroly, následně se pokusil uplavat policii v řece

Novinky, tcs

Netradiční pronásledování mají za sebou policisté z Missouri. Minulý pátek ráno zastavili nedaleko města Union muže, který seděl za volantem bez řidičského oprávnění. Muž se pokusil ujet, když ale auto naboural, napadlo ho, že se policistům pokusí uplavat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté zastavili v pátek kolem osmé hodiny ráno vůz, který už předtím několikrát výzvu k zastavení neuposlechl. Jakl následně muži zákona zjistili, za volantem seděl 38letý muž, který nedisponoval řidičským průkazem.

Muž se však nechtěl nechat snadno polapit a pokusil se ujet. Jak uvedl úřad šerifa okresu Franklin na svých facebookových stránkách, při policejní honičce projel loukou, na jejímž konci zabořil vůz do příkopu.

Ve většině podobných situací se pachatel dá na útěk pěšky. Pronásledovaný muž přesně tohle udělal, na rozdíl od jiných však zamířil přímo k řece Bourbeuse.

Německá policie honila zloděje traktorem

Koktejl

Policisté následně dostali hlášení, že byl na hladině viděn kolem půl deváté. Nepouštěli se však do dalšího pronásledování a čekali, až muž vyplave na břeh. To se také stalo a kolem půl druhé odpoledne, už dávno na souši, byl uprchlík zatčen.

Trevor Wild z úřadu šerifa následně dodal, že rozhodně není normální, aby se lidé pokoušeli policii uplavat, ale není to ani ojedinělé a stalo se to již několikrát v minulosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám