Hlavní obsah

Údajné mikroprase dorostlo do dvoumetrákové velikosti. Chovatele to neodradilo

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si člověk pořizuje domácího mazlíčka, velikost, do které má dorůst, hraje nemálokdy svou roli při rozhodování, jaké zvíře si koupit. Své o tom ví rodina Nigela Grahama, která si pořídila mikroprasátko, ale po čase se ukázalo, že není tak mikro, jak by mělo být. Dorostlo do velikosti standardního prasete a váží téměř dva metráky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodina si myslela, že adoptovala mikroprase. Teď mají doma 180kilové zvířeVideo: AP

 
Článek

Nigel Graham z Velké Británie adoptoval v roce 2014 pro svou ženu Sam, která trpí alergií na kočky, miniaturní prase. V dospělosti zvíře nemělo dorůst do větších rozměrů, než je zhruba středně velký pes, tedy maximálně 35 kilogramů.

Britka žije s více než stovkou zvířat, prase spí v posteli

Koktejl

K datu 17. října 2019 prase váží podstatně více, téměř 200 kilogramů. Každý den spořádá 10 kilo jídla a obývá spodní patro rodinného domu poté, co odmítlo spát venku.

Je to naše třetí dcera, tvrdí chovatelé

Rodina musela pro pohodlí svého vzrostlého mazlíčka udělat několik stavebních úprav, například má prase svůj vlastní vchod, kterým může procházet na zahradu a zpět.

Spí na ortopedické matraci a její páníčci se museli naučit, jak se o tak velké zvíře starat. I přes tyto drobné komplikace berou Nigel a Sam svého přerostlého mazlíčka jako právoplatného člena domácnosti. „Bereme ji jako svou třetí dceru,“ řekl o prasnici Nigel.

Ani jeho žena si nestěžuje. „Je čistotnější než jedna z mých dcer i mi prokazuje více lásky,“ podotkla Sam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám