Hlavní obsah

Učitelka vidí dvojmo: Ve třídě má samá dvojčata

Osmadvacetiletá Fej Süová se na počátku školního roku psychicky málem zhroutila a dala výpověď. Dostala novou třídu, v níž má z dvaadvaceti žáků hned dvacet dvojčat. A když navíc všichni školáci mají stejnou uniformu, je téměř nemožné se v nich vyznat. Mladá kantorka náročnou třídu ale nakonec zvládla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Devět z deseti těch dvojčat jsou navíc jednovaječná dvojčata a to je opravdu náročné, protože všichni nosí stejnou uniformu. Často je naprosto nemožné vědět, na koho se mám podívat, když někoho vyvolám s otázkou, nebo když chci nějaké dítě napomenout za povídání při výuce, nepoznám, o koho se jedná,“ citoval Süovou ze středočínského města Wu-chan britský list Daily Mail.

Během několika měsíců se ale naučila rozeznávat drobné rozdíly mezi jednotlivými dvojčaty, také proto, že poznala jejich rozdílné povahy.

„Dvě dívky lze od sebe rozlišit, protože jedna má znaménko na čele, druhá ho tam nemá. Na jiných dětech jsou zase jiné rozdíly, třeba někteří bratři dvojčata mají různě veliké ruce… Zajímavé je, že když vynadám jednomu dvojčeti, jeho identický sourozenec se stydí nebo se červená taky… Jsou také mnohem soutěživější než běžné děti,“ tvrdí Süová.

Vedení školy z Wu-chanu tvrdí, že třída vznikla naprostou náhodou, protože v oblasti nejsou dvojčata nijak běžná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám