Hlavní obsah

U silnice na Strakonice viděl bílého klokana

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dražejov

Neobvyklé oznámení řešili v noci na středu policisté na Jindřichohradecku. Řidič jim na lince 158 vyprávěl, že vyjížděl z Dražejova směrem na Strakonice a na pravé straně u silnice viděl bílého klokana. Ukázalo se, že bílý klokan se vokolí opravdu vyskytuje.

Foto: Jakub Štěrbík

Klokan se v okolí Dražejova skutečně pohybuje. Takto ho zachytil v nedalekém Poskalí Jakub Štěrbík.

Článek

„Volající muž tvrdil, že vidí bílého klokana, který je asi deset metrů od cedule Nový Dražejov. V autě seděl ještě s kolegou a klokan byl podle jeho slov v příkopě, koukal na ně a skákal,“ popisovala oznámení mluvčí jindřichohradecké policie Jaromíra Nováková.

Upozornila, že oznamovatel si stál rozhodně za svými slovy, a tak na místo vyjela policejní hlídka.

„Ta však při kontrole terénu žádného vačnatce ani jiné podobné zvíře nenašla. Nebyl tam už ani oznamovatel,“ doplnila mluvčí s tím, že řidič mohl zbytečně zaměstnat policisty, nebo klokan skutečně někomu utekl.

V plzeňské zoo vykoukl z vaku další bílý klokan

Koktejl

Později se ukázalo, že klokan se v okolí Dražejova skutečně pohybuje, když někteří lidé ho vyfotili a sdíleli na facebookovém profilu Strakoňáci.

„Nabádáme řidiče k opatrnosti a kdyby klokana zhlédli, ať zavolají na linky 156, nebo 158,“ dodala Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám