Hlavní obsah

Týrání zvířat, nebo zábava? Psi museli tahat tuk tuk i vysmáté modelky

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachuap Khiri Khan

Vlnu pobouření především mezi ochránci zvířat vyvolala soutěž psů, která se konala minulý týden v Thajsku. Čtyřnozí miláčci všem přítomným dokazovali, jak jsou silní. Museli přitom tahat tuk tuk i rozesmáté modelky, které se v něm vezly. Upozornila na to agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Netradiční závody psů, v Thajsku tahají přetížený tuk tukVideo: AP

 
Článek

Záběry, které agentura AP zveřejnila, zachycuje psi zapřažené za tuk tuk, jenž sám o sobě váží více než 300 kg. K tomu na něm sedí šest rozesmátých modelek i s moderátorkou, které zátěž psovi minimálně zdvojnásobily.

Na sněžných saních vozí psí spřežení také stokilové náklady, při soutěži ve městě Prachuap Khiri Khan v západní části Thajska však nebylo zapřaženo šest psů, ale jeden jediný. Rhodéský ridgeback sice skutečně celou osádku tuk tuku posunul o několik metrů, šlo ale vidět, že na to musel vynaložit veškeré své síly. A to vše za potlesku davů přihlížejících Thajců.

Toulavý pes přechytračil pětici britských policistů

Koktejl

Psi jsou součástí jídelníčku

Cynici by patrně řekli, že vlastně o nic nejde, neboť v některých asijských zemích jsou psi považováni za běžnou součást lidského jídelníčku. Mezinárodní organizace pro práva zvířat PETA má na to ale vcelku pochopitelně odlišný názor.

„Vůbec nechápu majitele těch psů. Je prostě nemyslitelné, abychom nejlepšího přítele člověka používali jako odtahovku,“ prohlásil zástupce organizace PETA pro Asii Nirali Shah. „Thajsko je v tomto ohledu bohužel hodně zaostalé – jeho obyvatelé považují psi za majetek, nikoli za živé bytosti se složitými emocemi,“ dodal.

Podle něj problém nepředstavoval pouze nadměrný náklad, ale také křičící davy. „Psi jednoznačně při takovém hluku trpí. Je to stejné, jako kdybyste je nechali na Silvestra uprostřed náměstí,“ poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám