Hlavní obsah

Týrané mládě orangutana plakalo jako dítě, když ho zachránili

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indonésie

Desetiměsíční mládě orangutana nepoznalo za celý svůj život téměř nic hezkého. Původní majitelka ho držela v kleci na drůbež a krmila ho jen kondenzovaným mlékem, čímž mu zdeformovala kosti. Malý primát nemohl ani vyrůst. Když ho veterináři ze zajetí vysvobodili, plakal jako malé dítě, napsal server listu The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Malý Budi se po měsících týrání konečně dostal do dobrých rukouVideo: International Animal Rescue

 
Článek

Orangutana jménem Budi z Indonésie měla jeho majitelka jako domácího mazlíčka. Žena mu prý ze strachu nedávala žádnou pevnou stravu a držela ho v kleci, která pro něj byla miniaturní.

„Žádný živý tvor by neměl být nucen žít v nesnesitelné bolesti a utrpení dlouhé měsíce. A nejméně ze všech bezbranné mládě orangutana, bez milující matky, která by ho utěšila,“ uvedl Alan Knight, šéf charitativní organizace na záchranu zvířat International Animal Rescue, kde se nyní primát z traumatu vzpamatovává.

Malému Budimu se nedostávalo potřebných živin ke správnému vývoji. Měl oteklé končetiny a tělo nafouklé tekutinou z podvýživy. Byl naprosto neschopný se pohybovat, dokonce se ani sám neposadil. Přitom v jeho věku by měl být dostatečně silný na šplhání a houpání se na stromech.

„Když náš tým Budiho vyndal z klece na Borneu, aby se připravil na cestu do našeho záchranného centra, jeho oči se doslova zalily slzami a vykřikl bolestí,“ dodal Knight. Ošetřovatelé nyní věnují péči o malého orangutana veškeré úsilí a věří, že se jeho stav bude zlepšovat. Zároveň však prosí veřejnost o finanční pomoc na jeho ošetřování.

Slon trpěl v zajetí 50 let

BEZ KOMENTÁŘE: Padesát let týraný slon si nyní užívá svobodu ve společnosti pěti samic

Loni v létě vyvolal obrovský rozruch příběh slona Raju z indického státu Uttarpradéš, který byl rovněž držen v zajetí a týrán. Když ho záchranáři po 50 letech utrpení v řetězech osvobodili, plakal štěstím.

Reklama

Výběr článků

Načítám