Hlavní obsah

Tygři drželi čtyři dny v šachu vesničany na stromě, protože jim zabili mládě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta
Aktualizováno

Pět mužů z Indonésie strávilo čtyři dny na stromě, kde je obklíčila skupina kriticky ohrožených tygrů sumaterských. Poté, co muži údajně omylem zabili pastí jejich mládě, tygři vesničany napadli, jednoho usmrtili a zbytek drželi na stromě. Dlužno podotknout, že muži se vydali do odlehlé oblasti severu Sumatry ve snaze nalézt a vytěžit vzácné dřeviny. Informoval o tom britský Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Tygr sumaterský je vážně ohroženým živočichem.

Článek

Čtyři tygři obklíčili kmen stromu s vesničany v národním parku Mount Leuser už ve čtvrtek, dva dny poté, co do chráněné oblasti vstoupili. Útok spustila smrt jejich mláděte, jež usmrtila past, kterou muži nastražili. Podle všeho ji nastražili na antilopy, aby měli na své výpravě co jíst.

„Dřevo má vysokou hodnotu. Ale hodně riskují tím, že chodí do odlehlých částí parku, kde je mnoho tygrů a slonů,” uvedl policejní šéf Dicky Sondani.

Tygři zabili 28letého muže, kterého média identifikovala pouze jako Davida. Dalších pět mužů se schovalo ve větvích stromu. Pod ním na ně ale tygři číhali. Skupina vesničanů jim vyrazila na pomoc, ale otočili se na útěk poté, co tygry spatřili. Ačkoliv je tygr sumaterský nejmenším tygrem na světě, člověka může zabít bez potíží.

V sobotu se tak na pomoc mužům vydala skupina 30 lidí, včetně policistů a vojáků. Během pondělka dorazili na místo a muže osvobodili. Tři krotitelé po příchodu odlákali tygry od stromu. Následně byli zesláblí Indonésané, kteří přežívali jen o dešťové vodě, evakuováni ze svého útočiště.

Ekosystém tohoto národního parku poskytuje útočiště pro posledních 400 až 500 tygrů sumaterských, kteří ještě žijí volně v divočině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám