Hlavní obsah

Tygr napadl ošetřovatelku v ruské zoo, návštěvníci ho odehnali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující incident se odehrál v neděli v zoo v ruském Kaliningradu. Jedna z ošetřovatelek přišla do výběhu tygra ussurijského, aby mu doplnila žrádlo, dvířka od jeho klece však byla z neznámého důvodu otevřená a tygr ženu napadl. Ošetřovatelka může za svůj život vděčit pohotovým návštěvníkům, kterým se podařilo šelmu odehnat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tygr napadl během krmení ošetřovatelku v zoo, návštěvníci ho odehnaliVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál v poledne, kdy byla zoo plná zvědavých návštěvníků. Ošetřovatelka zrovna tygrovi jménem Typhoon doplňovala žrádlo, když se šelma rázem ocitla v její bezprostřední blízkosti.

Podle deníku Daily Mail někdo nechal dvířka od zvířecí klece nevědomky otevřené. Podle informací agentury Reuters zvíře na ženu skočilo a povalilo ji na zem. Zděšení návštěvníci se ale pohotově snažili tygra řevem a házením kamenů odehnat. Někteří na něj dokonce házeli odpadkové koše, židličky a stoly, což šelmu donutilo ustoupit.

Ženě se tak podařilo uniknout a schovat se v jedné z přilehlých místností. Podle tamních novin se jedná o zkušenou ošetřovatelku, která v zoo pracuje už 20 let. Zoologická zahrada na svých oficiálních stránkách uvedla, že šestnáctiletý tygr nikdy předtím nebyl agresivní a jednalo se o jeho první útok na člověka.

Agentura Reuters oznámila, že žena utrpěla obrovský šok a mnohonásobné zranění. Lékaři však tvrdí, že je ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Policie nyní celý případ vyšetřuje.

Výběr článků

Načítám