Hlavní obsah

Turistům na safari vlezl pod kapotu pětimetrový had a vezl se s nimi

– Nelspruit
Novinky, Markéta Klánská

Jeden britský pár na svou letošní prázdninovou cestu po Jihoafrické republice zcela jistě nezapomene. Kromě mnoha obvyklých zážitků si z této oblasti totiž oba Britové odvezli i jedinečné vzpomínky na nebezpečně blízké setkání s pětimetrovou krajtou. Při cestě po národním parku se jim usídlila pod kapotou auta.

Foto: Profimedia.cz

Pětimetrová krajta se uvelebila turistům pod kapotou auta

Článek

Marlene Swartová (38) a Leon Swanepoel (51) v srpnu na dovolené v Jihoafrické republice projížděli Krugerovým národním parkem a vyhlíželi lvy. Místo kočkovitých šelem se ale setkali s nebezpečným hadem. Připlazil se k jejich vozu a zmizel pod kapotou.

Foto: Profimedia.cz

V oblasti motoru se krajta vezla asi pět kilometrů

„Když jsme zahlédli několik vozů safari na silnici, mysleli jsme, že tam jsou lvi, po kterých jsme pátrali. Donesla se k nám ale informace, že se tam v trávě objevila krajta. Jak jsme se po ní z auta dívali, najednou vyrazila přímo naším směrem. Mávala jsem na auto za námi, aby zacouvalo, jeho řidič ale nechápal, co se to děje,“ popsala napjatou situaci Swartová.

„Krajta zmizela pod naším vozem a po dvou minutách, kdy se stále neobjevovala, se všichni začali smát. Já byla ale totálně v šoku a bála jsem se,“ přiznala britská turistka.

Foto: Profimedia.cz

Krajtě se vyhřáté útočiště v oblasti motoru opustit nechtělo.

Oba Britové museli v autě ujet asi pět kilometrů k nejbližší vyhlídce v parku, kde mohli bezpečně zastavit a hada přimět k tomu, aby opustil své vyhřáté útočiště.

„Když jsme otevřeli kapotu, had ležel na motoru a poklidně sledoval dění kolem. Nakonec se ale přece jenom v pořádku odplazil. Večer jsme se nad reakcemi ostatních lidí docela nasmáli. Mrzí mě jen, že jsem byla strachy bez sebe a v šoku, takže jsem nepořídila víc fotografií,“ svěřila britskému deníku Metro Swartová.

Foto: Profimedia.cz

Nakonec se pětimetrový had přece jenom odplazil zpátky do volné přírody.

„Bezpochyby to byla zkušenost, kterou zažijete jednou za život. Nikdy na to nezapomeneme,“ dodala na závěr 38letá Britka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám