Hlavní obsah

Turisté dostali v Portugalsku pokutu a tresty za bingo o sušenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albufeira

Celkem 28 Britů žijících nebo trávících dovolenou v Portugalsku dostalo pokutu a podmíněné tresty, poté co policie udělala šťáru v baru, kde hráli bingo – o sušenky. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiatřicetiletá majitelka baru Marianne Pittawayová, která pochází ze severního Yorkshiru, ale posledních osm let žije v Portugalsku, dostala pokutu 700 eur (asi 18 000 korun) a podmínečný trest v délce čtyř měsíců za to, že hru pořádala. Nyní je pevně rozhodnutá, že její podnik The Yorkshire Tavern ve městě Albufeira už rozhodně žádné bingo pořádat nebude.

"Pořádala jsem bingo, aby byla nějaká zábava. Hráli jsme jenom o sušenky a nějaké panáky zdarma," řekla Pittawayová. "V jednu chvíli jsme hráli, bavili se a v příští nás policie strkala do tří policejních dodávek a vezla na stanici."

Celkem 28 lidí stanulo před soudem v Albufeiře, aby si vyslechli obvinění ze "zneužívání nelegálního hráčství, z nelegálního hráčství a přihlížení nelegálnímu hráčství", uvedla portugalská policie. Pokutu 150 eur (asi 3800 korun) dostalo dokonce i několik lidí, kteří bingo sami nehráli, jen byli v baru v době, kdy hra běžela. Na ty se vztahoval trest za "přihlížení".

Organizátoři binga v Portugalsku jsou povinni podat žádost o vládní licenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám