Hlavní obsah

Trosečníci čekali na záchranu celou noc, pomohl jim chladicí box

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest hodin čekala na otevřeném moři nedaleko Similanských ostrovů v Thajsku trojice rybářů, jimž se potopila loď. Mužů, jimž velkou měrou pomohl k záchraně plovoucí chladicí box, si minulý čtvrtek ve vodách Andamanského moře všimla posádka turistické lodi, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Trojice na záchranu čekala šest hodin.

Článek

Posádka turistické lodi si nejprve všimla plovoucího boxu, a když se k objektu přiblížila, spatřila i rybáře.

Trosečníky zachránila plovoucí lednice

Koktejl

„V moři byli déle než šest hodin. Je úžasné, že zůstali celou noc takhle silní. Zkoušeli jsme se jich zeptat na pár otázek, byli ale schopní sdělit jen pár detailů o tom, co se ve skutečnosti stalo,” svěřil se Daily Mailu Yuranun Tongprem, jeden z mužů, který trojici zahlédl.

Trosečníci strávili zhruba hodinu na palubě lodi a následně je jiná rybářská loď odvezla na břeh, odkud byli převezeni do nemocnice. Trojice byla vyčerpaná a mírně dehydratovaná, kromě toho ale vyvázla bez zranění.

Rybáře zachránili poté, co strávil týden na moři jen v chladícím boxu

Koktejl

Nebylo to poprvé, kdy chladicí box zachránil lidský život. V roce 2020 plnil titulní strany médií po celém světě příběh indonéského rybáře, jenž v chladničce na otevřeném moři strávil hned sedm nocí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám