Hlavní obsah

Třináctiletá Američanka vymyslela lízátka proti škytavce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Haven

Třináctiletá Mallory Kievmanová je šéfkou společnosti Hiccupops, kterou si založila kvůli svému vynálezu – lízátkům léčícím škytavku. Mallory jim říká "škyzátka" (hiccupops), spojila prostě slovíčka škytavka (hiccup) a lízátko (lollipop). S vynálezem chce prorazit do celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Třináctiletá Američanka vymyslela lízátka na škytavku a chce s nimi prorazit na světový trh. Ilustrační foto

Článek

Pomoci jí má Danny Briere ze společnosti Startup Connecticut, která pomáhá rozjet projekty mladým lidem, kteří ještě nemohou legálně podnikat sami. Danny věří, že za pár let bude z Mallory úspěšná byznysmenka.

„Společnost Hiccupops je jedním z nadějných projektů. Řeší velmi jednoduchou a základní potřebu,“ věří Briere.

"Škyzátka" fungují spolehlivě

Mallory prý před dvěma roky trpěla vážným záchvatem škytavky, přičemž selhaly všechny domácí léčebné postupy včetně pití velkého množství vody, pojídání lžíce cukru a pití v předklonu. Pak ale v kuchyni zkusila vyrobit lék z cukru, jablečného octa a lízátka. Účinkuje to prý spolehlivě.

„Stále dolaďuju tu chuť. Ale kombinace ingrediencí nabudí celou řadu nervů ve vašem krku a ústech, které jsou zodpovědné za reflex škytavky… Doslova dojde k přestimulování těchto nervů a narušení procesu škytavky,“ tvrdí Kievmanová pocházející z Manchesteru ve státě Connecticut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám