Hlavní obsah

Třímetrový Luděk z Protivína stráví prázdniny v Lysé

Právo, Novinky, rap, nčs

Obří aligátor Luděk žijící v Krokodýlí zoologické zahradě Protivín bude k vidění na výstavě v Lysé nad Labem, jejíž organizátoři slibují výjimečnou podívanou. Výstava Exotika se bude konat vzhledem k podzimním prázdninám netradičně od pátku až do úterý, tedy od 25. do 29. října.

Foto: Zoo Protivín

Obří aligátor přijede do Lysé.

Článek

„Návštěvníci uvidí nejrůznější druhy papoušků, plazů, akvarijních ryb, opic a šelem s úžasným aranžmá exotických rostlin a stromů,“ lákala na expozici Andrea Wolfová z výstaviště v Lysé nad Labem.

Aligátor, který měří více než tři metry a váží tři metráky, přicestuje z protivínské zoologické zahrady, jak potvrdil Novinkám ředitel protivinské krokodýlí zoo Miroslav Procházka.

„Výstavu Exotika v letošním roce doplní novinka, a to trh Mazlíček, na kterém návštěvníci najdou zejména krmiva, veterinární poradenství, potřeby pro chov, vitamíny a literaturu pro majitele psů, koček, papoušků, rybiček, plazů a bezobratlých, hlodavců a dalších domácích mazlíčků,“ uvedl ředitel výstaviště Ondřej Matouš.

Olomoucká zoo má novou chloubu: mláďata krokodýla

Koktejl

V hale C bude stánek Papouščí zoo Bošovice, která do Lysé přiveze unikátní kolekci nejmenších chovaných papoušků světa o velikosti vrabce. Největší kolekce představí kluby chovatelů. Chybět nebudou ani velké expozice akvaristiky, terarijních zvířat a ucelená kolekce savců nebo prezentace pěstitelů květin a rostlin. Hala B bude patřit podvodnímu světu.

Reklama

Výběr článků

Načítám