Hlavní obsah

Třímetrová krajta hlídala italské mafii drogy

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italské policii se povedl husarský kousek, když ve středu provedla razii na obchodníky s drogami, při níž bylo zadrženo dvanáct osob. Spolu s nimi však v rukou policistů skončila i třímetrová bílá krajta. Tu obchodníci používali nejen ke střežení drog, ale také k zastrašování zákazníků, kteří skupině dlužili peníze.

Článek

Podle poručíka Luca Gelormina, který byl na místě jedním z prvních zasahujících policistů, bylo dost náročné provést akci, jelikož had byl velice agresivní a hlídal za dveřmi jako pes. Muži zákona proto museli počkat, až dorazí speciální jednotka, která zajistila odchyt nebezpečného zvířete.

Vzácná krajta byla navíc značně podrážděná, jelikož zhruba týden nepozřela nic k jídlu. Policisté ji proto uklidnili až poté, kdy od nich dostala celé kuře.

„Byli jsme překvapeni, když jsme pod zvířetem našli 200 gramů velmi čistého kokainu, který si žárlivě střežilo. Předpokládáme, že had byl vycvičen k tomu, aby hlídal drogy a zároveň fungoval jako kokainová skrýš,“ dodal Gelormina.

Reklama

Výběr článků

Načítám