Hlavní obsah

Tříletý chlapec se v letadle odmítl připoutat, vyhodili ho i s otcem

Novinky, Jakub Kynčl

Kdo zlobí, nesmí do letadla - tak by mělo znít přísloví, které snad budou mít v budoucnu rodiče více na paměti. S malými raubíři je totiž let někdy pořádný horor. A pokud se vše vyhrotí tak jako v případě tříletého Daniela Yanchaka z aljašského Everettu, rodina nemusí také vůbec odletět.

Foto: www.alaskaair.com

Letadlo společnosti Alaska Airlines

Článek

Tříletý chlapec byl vykázán z letadla poté, co se odmítal před startem připoutat. Než ho rodiče stihli zpacifikovat, nařídil pilot na ranveji návrat do výchozí pozice a vyloučení otce se synem z letadla. Otec chlapce Mark připouští, že byl jeho syn trochu nevrlý, tvrdí však, že posádka společnosti Alaska Airlines jejich letu ze Seattlu byla ještě daleko nevrlejší.

"Začal jsem ho sám usazovat. Dal jsem ho do sedačky a připoutal ho. Snažil se být při vzletu však úplně u mě, a tak nebyl pás ještě plně utažený," popisoval otec události obestírající jejich sobotní zážitek.

Zatímco otec se synem seděli v ekonomické třídě, jeho manželka seděla s jejich mladším synem a svou matkou v první třídě. Když zaslechla, že jsou se synem problémy, přišla ho uklidnit a přinesla mu nějakou vodu. Jenže než se rodičům povedlo chlapce uklidnit, nařídil pilot jeho vyloučení z dopravy. To však ještě rodina o jeho rozhodnutí prý nic netušila.

Pilot: lepší je to řešit na zemi než ve vzduchu

Stevard následně otci oznámil, že bude muset se svým synem opustit letadlo. Otec se ošíval a ptal se, zda to je nutné, když už je chlapec docela klidný. Podle aerolinek však personál mluvil s otcem třikrát či čtyřikrát a situace se nelepšila. V jeden moment chlapec ležel přes otcovu sedačku s pásem u krku. Tehdy se pilot rozhodl pro návrat k bráně, od které vyráželi.

"Byla to záležitost bezpečnosti a pilot k tomuto rozhodnutí sáhl raději na zemi, než aby měl před sebou tento problém uprostřed letu," uvedly aerolinky, které nabídly rodině místo na dalším letu. Ti však odmítli s tím, že poletí s jinou společností, která se k nim nebude chovat jako ke zločincům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám