Hlavní obsah

Tříletá dcera Heathe Ledgera obdrží otcovu pojistku v plné výši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Během soudního přelíčení v Los Angeles bylo rozhodnuto, že Matilda, tříletá dcera Heathe Ledgera, bude jako jediná spravovat jeho životní pojistku. Heath Ledger byl loni v lednu nalezen ve svém manhattanském bytě mrtev. Sedm měsíců předtím uzavřel svou životní pojistku.

Foto: Profimedia.cz

Heath Ledger

Článek

Pitva potvrdila, že osmadvacetiletý herec zemřel na náhodné předávkování předepsanými léky na spaní. Nicméně pojišťovací společnost sídlící v Minnesotě odmítla vyplatit pojistku ve výši 10 miliónů dolarů (220 miliónů korun) do té doby, dokud neprovede své vlastní vyšetřování Ledgerovy smrti, včetně možnosti, že spáchal sebevraždu.

Tým právníků, kteří zastupují Matildu, na toto zdržení reagoval hrozbou, že pojišťovací společnost zažaluje o dalších několik desítek miliónů dolarů. Údajně za protiprávní jednání, které způsobuje újmu pozůstalým vinou neustálého působení stresu.

Ledger ve své pojišťovací smlouvě jmenoval Matildu jedinou osobou, které bude v případě jeho smrti pojistka vyplacena. Při letošním udílení Oscarů se v historii cen Akademie stal nezapomenutelný představitel "Jokera" druhým hercem, kterému byla cena Akademie udělena posmrtně. Stalo se tak za nejlepší vedlejší roli ve filmu Temný rytíř.

Reklama

Výběr článků

Načítám