Hlavní obsah

Třicet centimetrů majora Zemana. Legendární postava má svou figurku

– Praha
Novinky, mak

Každá komiksová postava nebo filmový hrdina by měli mít svou vlastní figurku. Ve světě to tak obvykle bývá. Teď přišla řada i na legendárního příslušníka SNB majora Zemana. Stal se tak druhým českým filmovým hrdinou, který má svou postavičku. Předběhl ho jen slavný kouzelník Pan Tau.

Představení figurky majora ZemanaVideo: Novinky

 
Článek

Zájemci si mohou figurku přidat k dalším sběratelským úlovkům od čtvrtka, kdy se začala prodávat. Zaplatí za ni 3 690 korun. Postavička je vyrobena v měřítku 1:6 a je inspirována hlavním hrdinou ze seriálu 30 případů majora Zemana. Kmotrem figurky se stal sám její herecký předobraz Vladimír Brabec.

„Figurka je velice pěkná. Jen myslím, že se moc netrefili do mého ,ksichtu´. Trošku jim to uteklo, ale na tu velikost, nevěřím, že by to mohlo vyjít lépe. Jinak lidé, co figurku vyrobili, mají zlaté ruce,“ pochválil výsledek práce herec.

Ta precizní práce a zaměření na detail! Figurku věnuji svým vnoučatům
Vladimír Brabec, herec

Figurka je realisticky ztvárněna, stejně jako její oblečení, výstroj a výzbroj. Balení obsahuje kromě samotné postavičky i autentické doplňky - samopal PPŠ-41 Špagin, placku Kriminální služba SNB a elegantní kufřík.

Foto: Novinky

figurka majora Zemana

„Ta precizní práce a zaměření na detail! To je, jak kdyby vyšívali knoflíček na normálním oděvu. Figurku věnuji svým vnoučatům," dodává Brabec.

Českých figurek je málo

Sběratelské figurky v měřítku 1:6, přibližně 30cm vysoké, jsou celosvětově obrovským fenoménem. K dostání je snad úplně vše od římských legionářů, přes středověké rytíře, vojáky všech konfliktů a válek, až po známé postavy hudby, filmu a sportu.

Na našem trhu až doposud chyběly vysloveně české postavy. Historické i známá jména česko-slovenské hudební, filmové a televizní tvorby. Postavička majora Zemana toto bílé místo částečně vyplnila.

Samozřejmě víme, že major Zeman je kontroverzní postava, ale zároveň jsme věřili, že bude pro sběratele dostatečně zajímavý
Martin Jirsa, zástupce výrobce

Výrobce odráží případnou kritiku kvůli propagaci komunismu tím, že se jedná o poctu slavnému seriálu. Navíc v rámci křtu první ryze české sběratelské figurky byl představen také projekt českéfigurky.cz, jehož cílem je mimo jiné pomoc novodobým válečným veteránům, kterým pomáhá nadační fond REGIBase.

„Samozřejmě víme, že major Zeman je kontroverzní postava, ale zároveň jsme věřili, že bude pro sběratele dostatečně zajímavý, takže díky jeho prodeji získáme finanční prostředky pro realizaci konkrétní pomoci našim veteránům a vysloužilcům z řad policie či hasičů,“ řekl zástupce výrobce Martin Jirsa.

V rámci projektu vzniknou i zcela reálné postavy, jejichž příběhy jsou mimořádně poutavé a často i hrdinské.

Právě vzniká figurka inspirovaná válečným veteránem nadporučíkem Jiřím „REGI“ Schamsem, který svou kariéru nedobrovolně ukončil v Afghánistánu v okamžiku, kdy se v jeho blízkosti odpálil sebevražedný atentátník. I přes těžká zranění a trvalé postižení se dokázal vrátit do běžného života, aktivně rehabilituje a snaží se svou prací vzbudit zájem o válečné veterány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám