Hlavní obsah

Třiaosmdesátiletá dvojčata zemřela ve stejný den

Novinky, vps

Němky Anna a Maria Bachmaierovy na sebe byly jako mnoho jiných jednovaječných dvojčat silně fixované. Stáří prožívaly 83leté ženy ve stejném domově důchodců a jejich životy byly tak propojené, že když Anna zemřela, její sestra skonala o pár hodin později, napsala německá verze serveru The Local.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvojčata se narodila 4. června 1930 v obci Steinhöring nedaleko Mnichova. Po dosažení dospělosti se jejich životy rozdělily. Maria odešla pracovat jako zdravotní sestra do Mnichova a domů se vracela na pravidelné návštěvy. Anna zůstala v rodném městečku a 48 let pracovala v místním kostele.

Maria se po odchodu do důchodu v roce 1985 vrátila zpět ke své sestře a začaly spolu žít. Obě se nikdy nevdaly a neměly děti. Stáří trávily ve stejném pečovatelském domě.

Obě ženy zemřely 10. srpna, informovala tento týden média. Nejprve zemřela v pět hodin ráno po boji s rakovinou jater Anna. Maria, která kvůli cukrovce přišla o nohu, zesnula jen o pár hodin později.

„Nemohly žít jedna bez druhé. Celý život jsem viděl, jak myslely a cítily jako jednovaječná dvojčata. Už dlouho jsem říkal, že odejdou ve stejný den,“ řekl lokálnímu listu OVB synovec obou žen Peter Bachmaier.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám