Hlavní obsah

Tři mládenci přežili v bárce 50 dní na širém oceánu, snědli i syrového racka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři chlapci ve věku 14 a 15 let byli považováni bezmála dva měsíce za mrtvé. Zmizeli na loďce ve vodách Tichého oceánu a všichni měli za to, že již nemohou být naživu. Po 50 dnech je však našli novozélandští rybáři.

Článek

Patnáctiletí Filo Filo a Samuel Peréz a čtrnáctiletý Edward Nasau nejsou ve vážném stavu. Kromě toho, že byli hubení a žízniví, utrpěli na volném moři velké popáleniny od slunce.

Trio ztracených mladíků podle stanice BBC během začátku anabáze při životě držela dešťová voda, ulovený racek a ryby. V posledních třech dnech ze zoufalství pili i mořskou vodu.

Chlapci ze souostroví Tokelau, který úředně spadá pod Nový Zéland, se ztratili během výročního závodu u atolu Atafu 5. října. Po neúspěšném pátrání novozélandského letectva byli prohlášeni za mrtvé a doma jim vystrojili smuteční obřad.

Nakonec je ve středu odpoledne severovýchodně od Fidži spatřila posádka rybářské lodi. "Je to úplně neuvěřitelné, že byli zahlédnuti. Pluli místem, do něhož běžně lodě neplují," uvedl jeden z nálezců chlapců Tai Fredricsen.

Nový Zéland aspoň trochu pookřál. Po důlní katastrofě, při které přišlo o život 29 horníků, má alespoň jeden zdánlivě beznadějný případ šťastný konec. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám