Hlavní obsah

Tři Číňanky odmítli na letišti odbavit. Jejich obličeje byly po plastické operaci k nepoznání

Novinky, tcs

O jihokorejské plastické chirurgii se říká, že je jedna z nejlepších na světě. Rozhodně jsou o tom přesvědčené desetitisíce čínských a japonských žen, které každoročně přilétají do Jižní Koreje, aby si nechaly upravit tvář téměř k nepoznání. Obličej tří žen cestujících zpět do Číny však nepoznala ani ochranka na letišti a ženám zakázala odcestovat zpět do vlasti.

Foto: Profimedia.cz

Rozpoznat identitu žen podle obličeje bylo opravdu nemožné.

Článek

Celý incident se měl stát podle hongkongského listu Apple Daily minulý týden, kdy je v Číně osmidenní státní svátek. Týden volna zvaný Zlatý týden využívá řada žen právě k podstoupení cesty do Jižní Koreje za účelem plastické operace. Častokrát se nejedná pouze o jemné vylepšení, ale o kompletní změnu obličeje. Ženy se tak chtějí více přiblížit západnímu ideálu krásy.

Obličej po operaci se pak vůbec nepodobá tomu na pasové fotce a ženy je velice těžké identifikovat. Úřady proto zavedly pro zahraniční klienty plastických chirurgů takzvaný Certifikát plastické chirurgie. Tento dokument obsahuje číslo pasu pacientky nebo pacienta, údaje o délce pobytu, jméno nemocnice, ve kterém byla operace provedena a potvrzení opatřené razítkem příslušného zdravotního ústavu.

Foto: Profimedia.cz

Byznys s chirurgickým vylepšením obličeje v Jižní Koreji vzkvétá.

Zdá se však, že ani to nepomohlo třem nešťastným a rozčileným ženám, jejichž obličeje byly krátce po operaci ještě velice nateklé a opuchlé. Zda se nakonec ženy dostaly v pořádku domů, není známo, je to ale dost pravděpodobné.

Jihokorejská plastická chirurgie je v Číně populární posledních patnáct let. V uplynulém roce dorazilo z Číny za účelem změny obličeje na 99 tisíc turistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám