Hlavní obsah

Topolánek dal Miss World na památku granátový náhrdelník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Miss World Taťána Kuchařová, která přijela do Prahy oslavit svůj úspěch v sobotním finále nejprestižnější soutěže dívčí krásy, dostala v pátek od premiéra Mirka Topolánka na památku náhrdelník z českého granátu. Topolánek osmnáctileté blondýnce z Opočna na Rychnovsku mimo jiné popřál, aby dobře reprezentovala Českou republiku.

Článek

"Můžeme směle říkat, že u nás máme krásné ženy, protože nyní na to máme i důkaz," žertoval Topolánek poté, co nejkrásnější dívku planety přivítal v Kramářově vile, tedy rezidenci českých předsedů vlád. "Jsem ráda, že jsem měla možnost se sem podívat," poděkovala Kuchařová za pozvání.

Na novou Miss World čeká v Praze nabitý program. Kromě setkání se šéfem vlády v pátek ještě například navštíví sídlo Linky bezpečí a zavítá také do dětského hematologického oddělení Nemocnice v Motole. Kuchařová, která se narodila v Trnavě, prozradila, že se brzy chystá také na Slovensko. "Především za rodinou," poznamenala.

Topolánek: "Úspěch si nenecháme ukrást!"

Podle Topolánka přitom nová Miss World díky svému rodišti symbolizuje také česko-slovenskou vzájemnost. "My si ten úspěch ale nenecháme ukrást," dodal s úsměvem.

Kuchařová by se ještě tento týden měla vrátit zpět do Londýna, kde bude nejméně následující rok bydlet. Doufá přitom, že před odletem se stačí podívat také do Opočna za rodinou a přáteli. Přiznala však, že po vítězství v sobotním finále Miss World, které se konalo ve Varšavě, se její život značně změnil a například již nemůže sama určovat svůj program. "Samozřejmě, že na programu se podílím, ale ne tak, jak to bylo dříve," posteskla si před objektivy zvědavých kamer a v záři blesků fotoaparátů.

"Nestačí, aby dívka byla pouze krásná, ale musí mít ještě 'něco' a to 'něco' Taťána rozhodně má," odpovídal Topolánek na otázky novinářů, proč podle něj vyhrála v konkurenci více než stovky dívek právě Češka. Kuchařová přiletěla do Prahy ve čtvrtek. Ještě v podvečer ji přijal na Staroměstské radnici také primátor Pavel Bém.

Reklama

Výběr článků

Načítám